Kun tavoitteet ovat selkeitä, on niistä yleensä helppo rakentaa seurattava mittaristo. Ja sitten vain kohti!

Kaikille tavoitteiden käsitteleminen ei ole yhtä luontevaa. Miten asiaa voisi lähestyä toisin? Mitäpä, jos tavoitteen asetantaan sisältyisikin toisen tyyppinen näkökulma? Kannattaisiko käyttää aikaa ihmisten kanssa, juuri tässä kohtaa, pelkän sähköpostilla lähetetyn mittariarvon sijaan?

Voiko selkeän ja puhtaasti numeraalisen tavoitteen käydä keskustellen läpi ja purkaa kokemukseksi? Pystytkö kuvittelemaan, miltä sinusta tai teistä tuntuu, kun tavoite on saavutettu? Tai, miten se näkyy tai kuuluu. Miten muut huomaavat, että tavoiteltu asia on saavutettu? Myönteisellä tunteella on se merkillinen vaikutus, että se edistää asioiden painumista mieleen ja ohjaa kohti haluttua. Tunne on se toinen näkökulma, jonka me usein unohdamme. Tunnetilojen pohtiminen ei tee liiketoiminnasta yhtään tehottomampaa vaan usein juuri päinvastoin. Tunnetilojen liittäminen liiketoimintaan antaa työlle uudenlaista sisältöä, aitoja kokemuksia! Siksi myös tavoitteiden kanssa on hyvä pohtia, miltä niiden saavuttaminen tuntuu .

Toki selkeä mittaristo tarvitaan, sillä sen avulla tiedetään, että on päästy perille. On myös merkityksellistä analysoida, miksi asiat onnistuvat. Mitä tehtiin viimeksi, kun onnistuttiin? Mitä pitäisi tehdä eri tavalla? Kenen tai miten?

Kun kaikki edellä mainittu on käsitelty, muista asettaa aikataulu. Varmista, mihin mennessä sinulta odotetaan tavoitteen saavuttamista. Kun tiedät aikataulun, pilko se pienempiin osiin ja seuraa, analysoi ja fiilistele pala kerrallaan.

Tunne on aivan huippu, kun matka on taitettu!  …ja ne jälkipyykit (eli analysointi) sehän onkin sitten ihan toinen juttu! 

Jos haluat keskustella lisää, ota yhteyttä www.hyvahr.fi .

Oivalluksia joululahjaksi!

Jos tavaralahjat tuntuvat jo käytetyiltä, anna läheisellesi lahjaksi voimaannuttavaa omaa aikaa!

Coaching on menetelmä, jossa tuetaan henkilön omia näkökulmia ja vahvuuksia siten, että suunnitelmat siirtyvät tavoitteelliseksi toiminnaksi.

Coaching sopii lähes kaikille, jotka haluavat aloittaa, lopettaa tai muuttaa jotain, joka tavalla tai toisella parantaa heidän hyvinvointiaan. Voimme käsitellä esimerkiksi työssä kehittymistä, opiskeluissa edistymistä, urasuunnitelmia, työssä suoriutumista, hyvinvointia tai itsensä johtamista erilaisista näkökulmista (esim. ajanhallinta, työn kuormitus jne).

Joulun kunniaksi saat yksityishenkilön Coachingin lahjahintaan! Vaihtoehtoisesti 3 x 60 minuutin tai 4 X 45 minuutin keskustelutuokiot lahjahintaan 360 euroa (norm. 450 euroa). Tarjous voimassa 24.12.2023 saakka. Toteutustapana Teams.

Isänpäivätarjous!

Miten muistaa isää?

Jos tavaralahjat tuntuvat jo käytetyiltä, anna isälle voimaannuttavaa omaa aikaa!

Coaching on menetelmä, jossa tuetaan henkilön omia näkökulmia ja vahvuuksia siten, että suunnitelmat siirtyvät tavoitteelliseksi toiminnaksi.

Coaching sopii lähes kaikille, jotka haluavat lisätä hyvinvointiaan ja tyytyväisyyttään. Coachattava asettaa itse tavoitteen keskusteluille, jotka voivat esimerkiksi tukea kehittymistä, uravalintoja, työssä suoriutumista, hyvinvointia tai itsensä johtamista erilaisista näkökulmista (esim. ajanhallinta, työn kuormitus jne).

Tarjoan isänpäivälahjaksi Coachingia yksityishenkilölle. Vaihtoehtoisesti 3 x 60 minuutin tai 4 X 45 minuutin keskustelutuokiot lahjahintaan 360 euroa (norm. 450 euroa). Tarjous voimassa 10.11.2023 saakka. Toteutustapana Teams.