Tunteettyöpaikalla

Päätöksenteko ei ole rationaalista tai järkiperäistä. Tähän tulokseen on tultu jo monissa psykologian tutkimuksissa.

Eniten päätökseemme vaikuttavat asiat, joita emme tiedosta – tunteet, joita emme edes huomaa. Ajatusta ei tule sekoittaa tietojohtamisen kanssa. Tieto ja tunteet eivät kumoa toisiaan.

Päässämme pyörii vuorokauden aikana noin 15.000 ajatusta. Niihin kaikkiin liittyy tunteita -tiedostettuja, mutta enimmäkseen tiedostamattomia. Ja kaikki nämä tilanteet ohjaavat päätöksiä. Jokainen varmasti tunnistaa tilanteen, jossa parhaat reagointimallit syntyivät vasta, kun tilanne oli jo ohi. ”Miksi en sanonut, että…?”

On useita syitä harjoittaa myönteisten ajatusten syntyä. Liiketoiminnan kannalta myönteisyys tuottaa avoimuutta uusille ideoille ja auttaa saamaan aikaan huomattavasti luovempia ratkaisuja ongelmiin. Myönteinen tunneilmasto työpaikalla tekee meistä myös johdonmukaisempia ja lisää halukkuutta kokeilla. Myönteisyys lisää hyväksyntää ja sallivuutta. Silloin on helpompi kohdata vaikeitakin asioita ja kehittää uusia, vaihtoehtoisia ratkaisuja.

Työantajan näkökulmasta on ehkä tärkeintä, että työntekijän kiinnostus työtä ja työn kehittämistä kohtaan saavutetaan parhaiten myönteisessä ilmapiirissä. Ja ennen kaikkea myönteiset tunteet kohottavat työpanosta! Kun työssä saa positiivista kaikua eri suunnista, riskienkin ottaminen on helpompaa. Vastuu omasta suoritteesta kasvaa ja toteutustavoille löytyy sekä merkitys että vaihtoehtoja.

Näin ne tunteet vaikuttavat liiketoimintaan!

Jos voin olla sinulle avuksi työpaikan tunteiden käsittelyssä, ota yhteys www.hyvahr.fi/yhteystiedot

Oivalluksia joululahjaksi!

Jos tavaralahjat tuntuvat jo käytetyiltä, anna läheisellesi lahjaksi voimaannuttavaa omaa aikaa!

Coaching on menetelmä, jossa tuetaan henkilön omia näkökulmia ja vahvuuksia siten, että suunnitelmat siirtyvät tavoitteelliseksi toiminnaksi.

Coaching sopii lähes kaikille, jotka haluavat aloittaa, lopettaa tai muuttaa jotain, joka tavalla tai toisella parantaa heidän hyvinvointiaan. Voimme käsitellä esimerkiksi työssä kehittymistä, opiskeluissa edistymistä, urasuunnitelmia, työssä suoriutumista, hyvinvointia tai itsensä johtamista erilaisista näkökulmista (esim. ajanhallinta, työn kuormitus jne).

Joulun kunniaksi saat yksityishenkilön Coachingin lahjahintaan! Vaihtoehtoisesti 3 x 60 minuutin tai 4 X 45 minuutin keskustelutuokiot lahjahintaan 360 euroa (norm. 450 euroa). Tarjous voimassa 24.12.2023 saakka. Toteutustapana Teams.

Isänpäivätarjous!

Miten muistaa isää?

Jos tavaralahjat tuntuvat jo käytetyiltä, anna isälle voimaannuttavaa omaa aikaa!

Coaching on menetelmä, jossa tuetaan henkilön omia näkökulmia ja vahvuuksia siten, että suunnitelmat siirtyvät tavoitteelliseksi toiminnaksi.

Coaching sopii lähes kaikille, jotka haluavat lisätä hyvinvointiaan ja tyytyväisyyttään. Coachattava asettaa itse tavoitteen keskusteluille, jotka voivat esimerkiksi tukea kehittymistä, uravalintoja, työssä suoriutumista, hyvinvointia tai itsensä johtamista erilaisista näkökulmista (esim. ajanhallinta, työn kuormitus jne).

Tarjoan isänpäivälahjaksi Coachingia yksityishenkilölle. Vaihtoehtoisesti 3 x 60 minuutin tai 4 X 45 minuutin keskustelutuokiot lahjahintaan 360 euroa (norm. 450 euroa). Tarjous voimassa 10.11.2023 saakka. Toteutustapana Teams.