On aika tyypillistä, että vaihdamme kevyesti kuulumisia erityisesti loman jälkeen. Millainen lomasi oli? tai  Mitä sinulle kuuluu?

Toivottavasti tässä ei kuitenkaan ollut kaikki. Kuuntele, mitä saat vastaukseksi. Tässä sinulla on mitä parhain tilaisuus luoda kesän jälkeinen yhteys työkaveriin ja tulla itsekin huomatuksi inhimillisenä kanssakulkijana.

Pahimmillaan pyöritte tunnepitoisissa keskusteluissa vailla päämäärää, mutta parhaimmillaan keskustelu jalostuu molemmille hyödyksi. Kysyvä henkilö kehittää taitojaan kuuntelijana, saa aikaan empaattisia ja inhimillisiä kohtaamisia työyhteisössään sekä laajentaa omaa arvokasta käsitystään ihmisten erilaisuudesta. Ja kuulumisten kertoja saa mahdollisuuden tulla kuulluksi, tukea omaan pohdintaansa ja tilaisuuden jalostaa omia ajatuksiaan.

Tilaisuuden tullen voit kysäistä ”Miten voisin parhaiten auttaa sinua tässä?” Jos saat luvan auttaa, on teillä molemmilla ovi auki tutkivaan pohdiskeluun. Silloin onkin oiva tilaisuus laajentaa näkökulmaa hieman kokonaisvaltaisemmaksi, juuri tässä tilanteessa sopiviin suuntiin. Auta kaveriasi pohtimaan, mihin isompaan kokonaisuuteen asia kytkeytyy. Miten iso vaikutus asialla on kokonaisuutta ajatellen? Pyydä kertojaa pohtimaan myös, mitkä ovat ne asiat, joihin hän tässä kokonaisuudessa pystyy vaikuttamaan. Mitä kannattaisi heti – mitä voisi tehdä myöhemmin? Näkökulmia voi löytyä yllättävän paljon!

Tärkeää on kuitenkin keskustelun päätteeksi löytää suunta eteenpäin. Voit ohjata kertojaa tekemään ratkaisukeskeisiä valintoja. Autat pääsemään eteenpäin. Samalla kertoja ratkoo itse ongelmiaan ja siirtyy pikkuhiljaa ajatuksista ja tunteista tekoihin. Kertojalle syntyy rohkeus toimia, hän pystyy ottamaan paremmin vastuun itsestään ja omista päätöksistään. Jos vielä keskustelun päätteeksi pyydät kertojaa palaamaan ja kertomaan, miten asia lopulta eteni, tulet myös itse tietoiseksi keskustelun voimasta.

Ajattele, miten suuri voima yksittäisellä kysymyksellä on! Ja sillä, mitä tapahtuu kysymyksen jälkeen

Kiinnostaako Coaching? Ota yhteyttä www.hyvahr.fi

Oivalluksia joululahjaksi!

Jos tavaralahjat tuntuvat jo käytetyiltä, anna läheisellesi lahjaksi voimaannuttavaa omaa aikaa!

Coaching on menetelmä, jossa tuetaan henkilön omia näkökulmia ja vahvuuksia siten, että suunnitelmat siirtyvät tavoitteelliseksi toiminnaksi.

Coaching sopii lähes kaikille, jotka haluavat aloittaa, lopettaa tai muuttaa jotain, joka tavalla tai toisella parantaa heidän hyvinvointiaan. Voimme käsitellä esimerkiksi työssä kehittymistä, opiskeluissa edistymistä, urasuunnitelmia, työssä suoriutumista, hyvinvointia tai itsensä johtamista erilaisista näkökulmista (esim. ajanhallinta, työn kuormitus jne).

Joulun kunniaksi saat yksityishenkilön Coachingin lahjahintaan! Vaihtoehtoisesti 3 x 60 minuutin tai 4 X 45 minuutin keskustelutuokiot lahjahintaan 360 euroa (norm. 450 euroa). Tarjous voimassa 24.12.2023 saakka. Toteutustapana Teams.

Isänpäivätarjous!

Miten muistaa isää?

Jos tavaralahjat tuntuvat jo käytetyiltä, anna isälle voimaannuttavaa omaa aikaa!

Coaching on menetelmä, jossa tuetaan henkilön omia näkökulmia ja vahvuuksia siten, että suunnitelmat siirtyvät tavoitteelliseksi toiminnaksi.

Coaching sopii lähes kaikille, jotka haluavat lisätä hyvinvointiaan ja tyytyväisyyttään. Coachattava asettaa itse tavoitteen keskusteluille, jotka voivat esimerkiksi tukea kehittymistä, uravalintoja, työssä suoriutumista, hyvinvointia tai itsensä johtamista erilaisista näkökulmista (esim. ajanhallinta, työn kuormitus jne).

Tarjoan isänpäivälahjaksi Coachingia yksityishenkilölle. Vaihtoehtoisesti 3 x 60 minuutin tai 4 X 45 minuutin keskustelutuokiot lahjahintaan 360 euroa (norm. 450 euroa). Tarjous voimassa 10.11.2023 saakka. Toteutustapana Teams.