Kulttuurin kehittyminen on jatkuvaa muokkaamista

Jaa artikkeli:

Kohta on sadonkorjuun aika!u

Kulttuurin kehittyminen on jatkuvaa muokkaamista

Puhutaan paljon yrityskulttuurista. Oletko miettinyt, mistä sana kulttuuri tulee? Monelle tulee mieleen, että kulttuuri on sivistystä. Kyllä on, silloin kuvataan laajasti jonkin yhteisön saavutusten kokonaisuutta. Sopii siis hyvin yritysmaailmaan. Kulttuuria voidaan käyttää käsitteenä myös silloin, kun henkilö luokittelee ympäristöään, arvottaa asioita tai rakentaa identiteettiään. Edelleen sopii erityisen hyvin työyhteisöihin. Ja jo näissä kahdessa määrittelyssä yhdistyy sekä yksilön että laajemman ryhmän keskinäinen vaikutus.

Pidän luonnosta ja sen monimuotoisuudesta. Siksi itse olen ihastunut kuvaukseen, jossa kulttuurista puhutaan hengen viljelynä. Tuleehan sana kulttuurikin latinan kielestä sanasta cultura, joka tarkoitti alun perin maanviljelyä. Tämän vuoksi käytän mahdollisimman paljon luontoa, sen kasvua ja satoa kuvissa kirjoitusteni tukena. Ne muistuttavat muokkauksen jatkuvuudesta ja alituisesta tarpeesta. Samoin ne muistuttavat siitä, että yksilö pärjää paremmin ryhmässä.

Maaperää tulee muokata ja antaa sille ravintoa, että olisi otollinen pohja kasvaa. Sitten tarvitaan kasvin alku; taimi tai siemen. Sen jälkeen lämpöä ja hoivaa, kunnes koittaa sadonkorjuun aika. Kun tuottoisa sato korjataan talteen, sekin täytyy tehdä vaalien, jotta tuloksesta voidaan nauttia mahdollisimman pitkään. Sadonkorjuun jälkeen on aika juhlan ja levon. Sitten aletaan valmistella maaperää seuraavaan kasvuun. Se joko käännetään, että saadaan ravinteet talteen tai kylvetään jo syksyllä odottamaan seuraavaa kasvun aikaa.

Näetkö sinä tuossa kuvauksessa yrityksen ja henkilöstön kehittämisen vaiheita? Minulle sana cultura tuo kaiken tuon kuvina esiin.

Palamme kohta lomilta ja alamme tutkailla, millainen sato tänä vuonna syntyy. Mitä saimme tai tulemme saamaan aikaan? Huomioi tulos ja kiitä tekijöitä. Sitten kohtapuoliin alamme suunnitella tulevan vuoden tarpeita. Nii-in, muokkaus- ja lannoitussuunnitelmat käynnistyvät! Huomioi tarpeet ja resurssit. Muistathan ottaa suunnittelussa huomioon henkilöstösi, joka lopulta tekee haluamasi tuloksen?

Muutos tai muokkaaminen ei lopu milloinkaan. Liike jatkuu, yrittäkäämme pysyä mukana!

Oivalluksia joululahjaksi!

Jos tavaralahjat tuntuvat jo käytetyiltä, anna läheisellesi lahjaksi voimaannuttavaa omaa aikaa!

Coaching on menetelmä, jossa tuetaan henkilön omia näkökulmia ja vahvuuksia siten, että suunnitelmat siirtyvät tavoitteelliseksi toiminnaksi.

Coaching sopii lähes kaikille, jotka haluavat aloittaa, lopettaa tai muuttaa jotain, joka tavalla tai toisella parantaa heidän hyvinvointiaan. Voimme käsitellä esimerkiksi työssä kehittymistä, opiskeluissa edistymistä, urasuunnitelmia, työssä suoriutumista, hyvinvointia tai itsensä johtamista erilaisista näkökulmista (esim. ajanhallinta, työn kuormitus jne).

Joulun kunniaksi saat yksityishenkilön Coachingin lahjahintaan! Vaihtoehtoisesti 3 x 60 minuutin tai 4 X 45 minuutin keskustelutuokiot lahjahintaan 360 euroa (norm. 450 euroa). Tarjous voimassa 24.12.2023 saakka. Toteutustapana Teams.

Isänpäivätarjous!

Miten muistaa isää?

Jos tavaralahjat tuntuvat jo käytetyiltä, anna isälle voimaannuttavaa omaa aikaa!

Coaching on menetelmä, jossa tuetaan henkilön omia näkökulmia ja vahvuuksia siten, että suunnitelmat siirtyvät tavoitteelliseksi toiminnaksi.

Coaching sopii lähes kaikille, jotka haluavat lisätä hyvinvointiaan ja tyytyväisyyttään. Coachattava asettaa itse tavoitteen keskusteluille, jotka voivat esimerkiksi tukea kehittymistä, uravalintoja, työssä suoriutumista, hyvinvointia tai itsensä johtamista erilaisista näkökulmista (esim. ajanhallinta, työn kuormitus jne).

Tarjoan isänpäivälahjaksi Coachingia yksityishenkilölle. Vaihtoehtoisesti 3 x 60 minuutin tai 4 X 45 minuutin keskustelutuokiot lahjahintaan 360 euroa (norm. 450 euroa). Tarjous voimassa 10.11.2023 saakka. Toteutustapana Teams.