Yritys

Mitä Hyvä HR tekee?

Missio

Hyvä HR mahdollistaa toiminnan ja henkilöstön kehittämisen. Autan tunnistamaan tarpeita, toteuttamaan tai johtamaan toimenpiteitä yrityksissä, joilla omat resurssit työhön ovat liian niukat tai joilla ei vielä ole omaa HR:ää asioita edistämään.

VISIOMME
“Hyvä HR haluaa olla ensisijainen, suositeltu ja osaavaksi tunnistettu palvelujen tuottaja kumppaniasiakkailleen. Hyvä HRn tuottamien palvelujen hyödyt näkyvät asiakkaan liiketoiminnan mittareissa.”
- RIITTA YLIVIIKARI, YRITTÄJÄ

Mistä syntyi Hyvä HR?

Hyvä HR syntyi henkilökohtaisesta tarpeesta muuttaa oman työelämän suuntaa. Halusin siirtää oman työskentelyni painopisteen ihmisiin, luonnollisesti asioita unohtamatta. Menestys kun on mahdollista vain silloin, kun ihmiset voivat hyvin! 

Pitkän työurani aikana olen saanut aina olla tekemisissä asiakkaiden, henkilöstön tai yhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi olen usein vastannut myös työsuhteissa liiketoiminnan kehittämisestä.

Muutosvauhdin kiihtyminen, järjestelmien kehittyminen, digitalisaation ja automaation tuomat muutokset tehtävänkuviin käynnistivät pohdinnan, miten ihminen jaksaa jatkuvassa, monikerroksisessa muutoksen oravanpyörässä. Miten jaksetaan muutosten yli ja miten kyetään oppimaan uutta? Miten ymmärretään ja omaksutaan työssä tapahtuvat muutokset? 

Esihenkilönä kohtasin hyvin erilaisia henkilötarinoita, elämäntilanteita , kehittymistarpeita ja -toiveita. Lisäksi oman elämän kokemukset uran varrella ohjasivat pohtimaan hyvinvointia, hyvinvoinnin eteen tehtävää ennakoivaa työtä sekä motivaatiota ja sen ylläpitämistä.

Itselleni tärkeitä arvoja ovat:


Miksi Hyvä HR kumppaniksi?

Hyvä HR on yhden henkilön, minun yritykseni. Voin etsiä ja löytää vaihtoehtoja, tehdä valintoja ja päätöksiä, haastaa ja kyseenalaistaa. Vaalin kanssanne hyväksi havaittuja keinoja ja edistän työtä kysellen ja kuunnellen. Teen mielelläni myös arjen asioita käytännönläheisesti, ”kädet savessa”. Haluan vaikuttaa ihmisiin, mutta nautin eniten siitä, että voin auttaa muita onnistumaan. Etsin teille parhaita ratkaisuja, jotka jäävät elämään yrityksen omana pääomana. Minulla on käytettävissäni myös laaja asiantuntijoiden verkosto, jota hyödyntää, silloin, kun tarve ei ole syvintä osaamisaluettani. 

Ulkopuolisena silmäparina uskon tuovani teille tuulahduksen uutta intoa ja onnistumisen tunteita! 

”Ammattitaitoni perustuu palveluosaamiseen ja pitkään työkokemukseen johtamisen parissa; tehtävistä esihenkilönä, liiketoiminnan kehittäjänä, johtoryhmäläisenä sekä itsenäisestä työskentelystä erilaisten coachausten, valmennusten ja konsultointien parissa ja vielä kokemuksesta henkilöstöasioiden parissa. Pitkä ura on antanut käytännön toteuttamisen valmiudet; kokemusta ja ymmärrystä niin haastavista työsuhdeasioista, muutoksen johtamisesta kuin huippuhetkistä ja onnistumisten jakamisesta henkilöstön kanssa. Työn ohessa minulla on ollut mahdollisuus laaja-alaisen, jatkuvaan uudistumiseen ja kouluttautumiseen. Olenkin ikuinen uuden opiskelija. Viimeisimmistä sertifioituja palveluita löydät alempaa kohdasta kumppanuudet ja jäsenyydet.

Minulle henkilöstö ja työkaverit merkitsevät asiakkuutta. He ovat asiakkaani ja tyytyväisyys syntyy kohtaamisissa. Olen saanut elää ihmisten kanssa iloja ja suruja. Olemme käyneet yhdessä läpi hyvinkin haasteellisista työsuhteen elinkaaren vaiheita ja toisaalta upeita onnistumisia ja urakehityksiä. Parhaimmat palautteet omasta työstäni ovat liittyneet juuri siihen, kun olen rohkaissut ihmisiä kouluttautumaan, haastamaan itseään ja asettamaan tavoitteet riittävän korkealle. Lisäksi on ollut upeaa kuulla olleensa juuri se henkilö, jolla on ollut tilannetajua käyttää aikaa toisen kannalta arvokkaisiin asioihin ja olla läsnä juuri tarvittavalla hetkellä.

Valmennuksellisia taitoja olen päässyt kerryttämään sekä esihenkilönä, strategissa muutosprojekteissa ja kehittämistyössä että uravalmentajana, coachina ja  valmennuskonsulttina. Coachingin onkin erittäin merkityksellinen osa työtäni.

Niin ja yrittäjän arkeen olen kasvanut yrittäjäperheessä aivan lapsesta saakka.”

Kumppanuudet ja jäsenyydet

ICF Global ja ICF Finland

Olen ICF:n jäsen. Yhdistys kouluttaa jäseniään ja edistää ammattimaisen coachingin näkyvyyttä ja tunnettuutta. ICF Finland on ICF Globalin paikallisjaosto. Coachit ovat koulutettuja ammattilaisia, sitoutuneita kehittämään osaamista ja noudattamaan coaching-työn eettisiä sääntöjä. Osaaminen todennetaan sertifioitumalla (ACC, PCC, MCC) tai olemalla ns. sertifiointipolulla.

Certified Business Coach

Koulutus on International Coach Federationin (ICF) akkreditoima koulutus, jolla on European Mentoring & Coaching Councilin (EMCC) myöntämä EQA-laatupalkinto. Koulutus käsittää 60 ICF-akkreditoitua tuntia coach-koulutusta, ja se muodostaa Certified Business Coach Master®-ACTP-ohjelman ensimmäisen osan. Koulutuksen sisältö noudattaa määriteltyjä laatustandardeja ja käy kattavasti läpi ammatticoachilta edellytettävät ydintaidot ja eettiset säännöt.

Genos -tunneälyarvioinnit

Olen sertifioitu Genos-tunneälyarviointien ja koulutusten tarjoaja. Genos on palkittu tunneälyarviointien ja -ratkaisujen toimittaja, joka mahdollistaa markkinoiden laajimmat, erilaiset Tunneälynarvioinnit ja valmennusohjelmat hyödyntäen tuoretta tieteellistä tutkimustietoa. Tutkimuskumppanina Swinburne University.

HRA, rekrytointiosaamisen sertifikaatti

HRA -tutkinto perustuu SFS, ISO 30405 -standardiin. HRA on Suomen ainoa koulutus, jossa rekrytointiosaaminen todennetaan tutkinnolla. Tutkinnon suorittaneista löytyy listaus: https://hra.rihykauppakamari.fi/sertifioidut-rekrytoinnin-asiantuntijat/

Työhyvinvointikortti

Työhyvinvointikortti®-koulutus toi välineitä hyvinvoinnin jatkuvaan, yhteiseen kehittämiseen työpaikalla. Osaamisen avulla kyetään muodostamaan yhteinen käsitys työhyvinvoinnista, jäsentää rooleja ja vastuita sekä edistää yhteistyötä. Työhyvinvointi auttaa organisaatiota menestymään, pidentää työuria ja vähentää sairaus- ja eläkekuluja. Hyvinvoiva henkilöstö on motivoitunutta, sitoutuu työhönsä ja toimii tehokkaasti.

Hyvä HR tukee koko organisaatiota

Henkilöstöön liittyvät tarpeet tarvitsevat lähes aina jonkun ihmisen työpanosta asian edistämiseen ja muiden mukaan ottamiseen. Edistäminen voi olla haastavaa kasvavassa ja kehittyvässä yrityksessä, jossa resurssit jäävät usein niukaksi eri kehitysvaiheissa. Tähän tarpeeseen on syntynyt Hyvä HR. Voin auttaa yksilöitä, eri henkilöstöryhmiä tai yrityksen johtoa. 

Voi olla, että olette tunnistaneet yksittäisen henkilöstöhallintoon liittyvän tarpeen, johon tarvitaan apua. Voi olla, että joku esi- tai avainhenkilö kaipaisi tukea motivaation, pelisääntöjen tai onnistumisen vuoksi. Ulkopuolisen herättämät näkökulmat voivat tuoda pohdintaan ”uutta virtaa” ja innokkuutta. Tai sitten olisi tarve tehdä henkilöstöedut näkyväksi, laatia henkilöstökysely, pohtia palkitsemisen kokonaisuutta, arvioida organisaation rakennetta, luoda kehityskeskustelun malli tai rakentaa perehdyttämisen prosessi yritykseen. Luon yhdessä kanssanne näköisenne prosessit ja aineistot sekä huolehdin prosessin perehdyttämisen organisaatioon.

Toisaalta ehkä yritysesi on kasvanut ja henkilöstön määrä on lisääntynyt sellaiseen kokoluokkaan, että erilaiset lakisääteiset suunnitelmat tulee olla kirjattuna. Tarkistan olemassa olevat suunnitelmat ajan tasalle ja laadin puuttuvat dokumentit. Huolehdin samalla tiedottamisen henkilöstölle ja ohjeet esimiehille suunnitelmien toteutumista varten. Siirrän tarvittaessa asian organisaatioonne hoidettavaksi tai hoidan sovitusti päivittämisen jatkossakin.

Kun olette lähellä tarvetta organisoida henkilöstöhallintoa yritykseenne, voin olla se valmistava askel, ottamalla HR- kokonaisuuden haltuun, luomalla tarvittavat toimintamallit tai auttamalla tarvittavien järjestelmien käyttöönotossa.

Koska vuorovaikutus ja henkilöstön tunteminen ovat edellytys yrityskulttuurin ylläpidossa ja kehittämisessä, työskentelen mielelläni työyhteisössänne henkilöstön parissa. Haastattelen, keskustelen tai valmennan ja osallistun yrityksenne arkeen sovituilta osin. Kotitoimistolla taas luon tarvittavia aineistoja ja dokumentaatiota. Myös sähköiset vuorovaikutusvälineet toimivat mainiosti yhteistyössämme.

Onnistutaan yhdessä!

Palvelut lisäävät yrityksesi osaamista, mallinnettua ja suunnitelmallista tekemistä sekä motivaatiota - ja hyödyt näkyvät suoraan liiketoiminnassa! Varaa tästä tapaaminen, niin voimme keskustella lisää!

Varaa tapaaminen